Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vejce mimóza

4–6 porce
do 30 minut
Vejce mimóza
Vejce mimóza Autor: Hermína / Prima
Vejce mimóza jsou vlastně podélně rozpůlená vajíčka, která vydlabeme a žloutky smícháme s majonézou a bylinkami. Poté vše opatrně nandáme zpět a rychlý, ale efektní předkrm je hotov.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo a zchlaďte. Oloupejte a nakrájejte na půlky. Žloutky opatrně vydlabejte do misky, přidejte mletou papriku, nasekaný estragon, opepřete a osolte a vše rozmíchejte. Přidejte lžíci majonézy a citronovou šťávu, promíchejte dohladka. Směs naplňte do cukrářského pytlíku a půlky vajec naplňte. Každé vajíčko ozdobte lístkem petrželky.
  2. Podávejte se směsí salátových listů, které lehce dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem. Vejce položte na salát a servírujte s plátky bagetky.
Reklama

Vejce mimóza Foto: Hermína / Prima

Vejce mimóza                                                  Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama