Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vaječná omeleta s chorizem

2 porce
do 30 minut
Omeleta s chorizem
Omeleta s chorizem
Vydatná snídaně v podobě lehce pikantní omelety je ideální pro líná víkendová rána. Až tuhle laskominu od Zdeňka Pohlreicha ochutnáte, budete si ji možná dělat i k večeři. Tak moc je dobrá...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na jednu omeletu vyklepněte do misky 3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte.
  2. Na rozpálenou pánev dejte polovinu na kolečka nakrájeného choriza a polovinu uvařených brambor, nakrájených na plátky nebo kostičky.
  3. Krátce zprudka opečte a zalijte připravenou vaječnou směsí. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila. Omeletu nenechte propékat moc dlouho, nebyla by potom dobrá.
  4. Nyní v misce smíchejte najemno nakrájenou šalotku s nasekanou petrželkou, zakapejte pár kapkami olivového oleje a přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
  5. Trochu připravené směsi dejte na omeletu, srolujte ji od kraje pánve a přendejte na talíř. Stejným způsobem připravte i druhou omeletu.
Reklama

Tento recept předvedl Zdeněk Pohlreich ve své televizní škole vaření. Další recepty, kuchařské fígle a jiné bonusové informace z pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE.

Vařte jako šéf!, Foto: Vařte jako šéf!

Škola vaření Zdeňka Pohlreicha

Chcete-li se skutečně naučit vařit, musíte umět něco víc, než jen recepty. Musíte znát kuchařské techniky a také suroviny.

V nové knize Zdeňka Pohlreicha se seznámíte s technikami přípravy vývarů, omáček, jak správně pracovat s masem a vejci. Opět nechybí oblíbená kapitola o grilování.

V kuchařce najdete více jak 70 osvědčených receptů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama