Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tymiánová křidýlka

4 porce
do 1 hodiny
Tymiánová křidýlka
Tymiánová křidýlka
Oblíbená obíračka se díky vymazlené marinádě povznese do kulinárního nebe. A navíc je to dobrota za hubičku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Křidýlka omyjte ve studené vodě, nechte je okapat a osušte je kuchyňským papírem. V nejmasitější části je dvakrát až třikrát nakrojte.
  2. Na marinádu promíchejte v míse olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tymián, bazalku, pepř a sůl. Vložte křidýlka, obalte je v marinádě, mísu zakryjte a dejte do ledničky. Křidýlka nechte marinovat několik hodin, nejlépe přes noc. Před grilováním je nechte asi 30 minut dojít do pokojové teploty.
  3. Gril rozpalte na 230–290 °C. Rošt potřete tukem, rozložte na něj okapaná křidýlka a grilujte je zhruba 12 až 16 minut, dokud nebudou na povrchu zlatá a maso nezíská jemně růžovou barvu. Pravidelně je obracejte a potírejte marinádou. Ihned podávejte.
Reklama

Tymiánová křidýlka Foto:

Tymiánová křidýlka, foto: Grilování

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama