Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tvarohové řezy

8–10 porcí
do 2 hodin
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy Autor: isifa.com
Cheesecake je prostě dokonalý dezert. Skvělé je, že se dá připravovat na mnoho způsobů a každý si může najít ten svůj nejoblíbenější. Třeba to bude zrovna tento...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Korpus: Troubu předehřejte na 180 °C, u plynové na stupeň 4.
  2. Nasypte rozdrobené sušenky do mísy, spojte s rozpuštěným máslem a namačkejte směs na dno dortové formy.
  3. Náplň: Tvaroh našlehejte a potom zašlehejte všechny zbývající ingredience, dokud krém nebude hladký. Krém nalijte do formy na základnu ze sušenek.
  4. Koláč pečte 15 minut, potom snižte teplotu na 120 °C, u plynové trouby na stupeň 1 nebo 2, pečte další 1¼–1½ hodiny, dokud si koláč nesedne i ve středu (i když se může ještě trochu třást). Vypněte troubu a koláč nechte uvnitř vychladnout.
  5. Když koláč vychladne, dejte ho do ledničky a chlaďte, dokud nebude úplně pevný. Potom ho vyndejte z formy, nařezejte na plátky a podávejte s půlenými jahodami.
Reklama

Tvarohové řezy Foto: isifa.com

Tvarohové řezy. Foto: isifa.com

Vyzkoušejte další recepty na báječné tvarohové dezerty, tzv. cheesecake:

 

 

Recept

Borůvkový cheesecake Foto: Tak vařím já

Borůvkový cheesecake

Americký dort cheesecake už v českých domácnostech zdomácněl a existují jeho nepřeberné varianty. Vyzkoušejte tentokrát dort s bílou čokoládou a borůvkami. Klidně použijte ...

Recept

Tvarohový koláč z bílé čokolády s malinami Foto: isifa.com

Tvarohový koláč z bílé čokolády s malinami

Tvarohový dort cheesecake patří mezi favority v dezertech. Ozvláštněte ho tentokrát bílou čokoládou a malinami, které mu dodají nezaměnitelnou chuť.

Recept

Slaný cheesecake s oříšky Foto: Chléb v hlavní roli

Slaný cheesecake s oříšky

Cheesecake se už i u nás probojoval mezi nejoblíbenější dezerty. Ne každému ale vyhovuje jeho výrazně sladká chuť. Tato slaná variace je stejně jemná a vláčná jako ...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama