Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Thajské nudle z Café Buddha

2 porce
do 30 minut
Thajské nudle z Café Buddha
Thajské nudle z Café Buddha Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ
Asijská kuchyně má mnoho výhod, které ocení i středoevropský gurmán :) Rychlá příprava, spousta zeleniny, výrazná chuť... Vyzkoušejte tyto neodolatelné nudle, které vás příjemně zasytí a přitom se nebudete cítit těžce. Recept pro vás vyzkoušela Tereza z blogu Foodlover.cz.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve si namočte rýžové nudle na 20 minut do vlažné vody, poté je přeceďte.
  2. Do rozpáleného woku nalijte olej, přidejte posekaný česnek, kuřecí maso na kostičky, krevety, chilli a vajíčka. Vše dobře smíchejte, maso nechte lehce zatáhnout, poté přidejte nudle a zalijte vývarem a sójovou omáčkou.
  3. Nudle nechte ve vývaru změknout, krevety mezitím krásně zrůžoví a vývar se částečně odpaří. Jakmile jsou nudle správně měkké, dochuťte vše hnědým cukrem a rybí omáčkou, až poté přidejte zeleninu a nakonec thajskou bazalku. Množství zeleniny záleží na vašich preferencích a chutích. Nudle nakonec můžete ozdobit ještě chilli a sojovými výhonky. Polovinu krevet můžete také blanšírovat ve vodě a naaranžovat je navrch.
Reklama

Náš kamarád Štěpán je majitelem dnes už dvou thajských restaurací Café Buddha a rozhodl se thajskou kuchyni vařit pořádně a poctivě. Zaměstnává thajské kuchařky, všechno nakupuje čerstvé, vyrábí si své vlastní omáčky a taky kari pasty, nepoužívá prefabrikáty a na jeho jídle je to podle mě poznat.

Thajské nudle z Café Buddha 3 Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Já mám thajskou kuchyni moc ráda, tak jsem ho uprosila, aby mě naučil, jak správně připravit pravé thajské nudle a jak si vyrobit svou vlastní kari pastu. Jednoho odpoledne mě vzal přímo do kuchyně, připravili jsme spolu červenou kari pastu, kterou teď mám v lednici, protože tam vydrží asi měsíc. Jeho šéfkuchařka Ratan Phomprasit mi zase ukázala, jak správně pracovat s nudlemi. A já jsem byla nadšená!

Thajské nudle z Café Buddha 4 Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

V jeho restauraci na Národce se chystá na léto otevřít bar na střeše, ze kterého je vidět opravdu na celou Prahu, z jedné strany Hrad, z druhé zase Národní muzeum a Žižkovský vysílač. Krása! Já tímto Štěpánovi přeju, aby se mu dařilo a neztrácel energii a elán, kterého má zdá se prozatím dost. Lidi, kteří se rozhodnou dělat svou práci opravdu s láskou a poctivě, ať to stojí, co to stojí, moc obdivuju a jsou pro mě inspirací.

V Café Buddha mimo thajské kuchyně připravují taky sushi, jelikož ale nepozřu syrovou rybu, sushi mě nechává chladnou, i když se o něm proslýchá, že je jedno z nejlepších v Praze. Co ale obdivuju mnohem víc je, že Štěpán ve své restauraci pořádá i kurzy vaření právě sushi a thajské kuchyně. Takže já se tam určitě brzy chystám.

Thajské nudle z Café Buddha 2 Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Thajské nudle z Café Buddha  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Thajské nudle z Café Buddha. Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

 

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama