Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai

4 porce
do 30 minut
Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai
Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai Autor: Michal Šajmir
Tradiční thajská polévka se neobejde bez kuřecího masa a kokosového mléka, které jí dodává specifickou chuť. Koření a další dochucovadla spolu vytvářejí rafinovanou kombinaci chutí a barev.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Citronovou trávu několikrát naklepejte tupou stranou velkého nože a nakrájejte na 4 cm velké kusy, kuřecí prsa nakrájejte proti vláknům na tenké proužky. Ve woku nebo v hrnci smíchejte kuřecí vývar se 400 ml kokosového mléka a přiveďte k varu. Doporučujeme krabicové, jelikož se chutí nejvíc přibližuje čerstvému a je také řidší než to z plechovky.
  2. Přidejte citronovou trávu, nakrájený oloupaný galangal, limetkové listy a celé chilli papričky. Ochuťte 3 lžícemi rybí omáčky a vařte na mírném až středním plameni asi 10 minut.
  3. Přidejte pokrájená kuřecí prsa, krevety a promíchejte. Jelikož v tuto chvíli je na množství ingrediencí relativně málo tekutiny, vařte za občasného míchání (aby se provařily všechny kousky masa rovnoměrně) asi 5 minut. Maso má zůstat křehoučké a měkké. Přidejte zbytek kokosového mléka, limetkovou štávu, třtinový cukr a 1–2 lžíce rybí omáčky. Dle chuti můžete použít trochu limetkové šťávy anebo přidat trochu soli.
  4. Polévka by měla mít svěží, nakyslou a slanou chuť, zjemněnou kokosovým mlékem.
Reklama

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai  Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama