Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Telecí plátky na houbách

4 porce
do 30 minut
Telecí plátky na houbách
Telecí plátky na houbách Autor: S Italem v kuchyni
Vynikající maso s voňavými hříbky – takové kombinaci těžko odoláte. Vyzkoušejte italský recpet Scaloppini di vittelo con fungi podle Emanuela!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Telecí kýtu nakrájejte na 8 tenkých plátků. Opatrně je naklepte hladkou částí paličky na maso, abyste je nepotrhali. V dlaních zmáčkněte 2 stroužky česneku, aby omáčku příjemně provoněl. Pokud jste milovníci česneku, můžete jej i pokrájet. Na zpěněný olivový olej hoďte česnek a houby, osmahněte je a zalijte vínem. Stroužky česneku vyndejte a přidejte trochu zeleninového vývaru. Základ lehce osolte a zasypte petrželkou. Pokud není omáčka ještě docela spojená, vykrojte asi oříšek másla a obalte jej v hladké mouce a přidejte do houbové omáčky. Báječně vám pomůže v jejím propojení.
  2. Telecí plátky obalte v hladké mouce a velmi zprudka je osmažte na olivovém oleji, tak 2 minuty po každé straně, aby v nich zůstala šťáva. Přidejte houby. Pánev od hub propláchněte vývarem. Přidejte jej k masu s houbami a vše promíchejte. Servírujte na talíře a popřejte dobrou chuť.
Reklama

Prima tip od Emanuela:K telecímu na houbách bych doporučil čerstvou focacciu, můžete si ji namáčet do omáčky. Znamenitě ho doplňuje i bramborová kaše.

S Italem v kuchyni

S Italem v kuchyni

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama