Milovník vaflí Expl0ited si vyzkoušel novinku – Vafle Benedict

Nový díl pořadu "Společně s chutí" se nesl ve znamení propojení rozdílných chutí. Šéfkuchař Marek Pavala a herečka Lujza Schrameková Garajová mezi sebe přivítali youtubera Petra "Expl0ited" Altofa a spolu připravili jídlo, které přinese revoluci do světa snídaní a brunchů.

Na první pohled by se mohlo zdát, že sladké vafle s pošírovaným vajíčkem nejsou dobrá kombinace. Marek se to však s pomocí Lujzy a Expl0iteda rozhodl risknout. A tak světlo světa spatřily vynikající Vafle Benedict s plátky avokáda a domácí holandskou omáčkou.

Marek během přípravy nešetřil ani užitečnými tipy. Dozvíte se, jak rozpoznat čerstvé avokádo, jak si usnadnit šlehání v horké vodní lázni nebo jak připravit dokonalá pošírovaná vejce.

Pokud se chcete dozvědět, jak si připravit vafle na slano u vás doma, získat další praktické tipy a zjistit, co spojuje Expl0iteda a vafle, podívejte se na video s jednoduchým receptem na skvělou nedělní snídani.

V další epizodě talkshow se můžete těšit na marmeládovou královnu Blanku Milfait. Prozradí více o svém hektickém životě, o tom, jaké je to dělat marmelády pro královský dvůr, a na chvíli si ve společnosti Lujzy a Marka dopřeje zasloužený odpočinek.

Vafle Benedikt s holandskou omáčkou

3 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 30 MINUT

INGREDIENCE:

● 3 vejce ● 200 g hladké mouky ● 180 g podmáslí nebo acidofilního mléka ● 50 g rozpuštěného másla ● 2 lžičky cukru krupice ● 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva ● špetka soli ● rostlinný olej

Pošírovaná vejce: ● 3 čerstvá vejce ● bílý vinný ocet ● avokádo

Holandská omáčka: ● 3 žloutky ● citron ● bílý vinný ocet ● 250 g přepuštěného másla (ghee) ● pažitka

POSTUP:

1. Suroviny na vafle smíchejte tak, aby se vytvořilo husté těsto. Těsto nalévejte do olejem vymazaného vaflovače. Takto připravené vafle odložte stranou. 2. Vodu s octem přiveďte těsně pod bod varu. Jemným mícháním vytvořte vodní vír, do kterého opatrně vlijte rozklepnuté vajíčko a postupně za neustálého jemného míchání pošírujte přibližně 2 minuty. Stejně postupujte i s dalšími vejci. 3. Na holandskou omáčku v horké vodní lázni vyšlehejte žloutky do pěny, zastříkněte octem a pomalu přilévejte přepuštěné máslo (ghee), dokud nevytvoříte emulzi. Jakmile je hustá a drží pohromadě, dolaďte chuť a konzistenci citronem, solí a pepřem. 4. Podávejte navrstvené. Na vafli položte plátek avokáda, na to přidejte pošírované vajíčko. Na závěr přelijte holandskou omáčkou a ozdobte čerstvou pažitkou.

Dobrou chuť vám přeje Coca-Cola!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty