návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Španělská fazolová polévka

Hodnoceno: 2x
6 porcí
do 30 minut
Španělská fazolová polévka
Autor: isifa.com Španělská fazolová polévka
Fantastickou chuť, vůni i barvu dodá této polévce uzená paprika a klobáska chorizo. Určitě jí uvařte pořádný hrnec, jeden talíř vám stačit nebude :) Navíc se hodí i k zamrazení, takže ji můžete mít vždy po ruce.

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a pomalu na něm osmahněte dozlatova nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte uzenou papriku, promíchejte, aby se rozvoněla, a zalijte rajčaty a vývarem. Nechte povařit asi 15 minut.
  2. Přidejte nakrájené klobásky a slité fazole a vařte další 3 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zasypte nasekanou petrželí.
  3. Servírujte horké s dobrým pečivem.
Chorizo klobása

Chorizo

Související témata: Španělská kuchyně