Rychlé nápady na dipy s Kikkoman

Smíchejte přirozeně fermentovanou sójovou omáčku Kikkoman s dobře známou ochucovací přísadou, jako je olivový olej nebo majonéza, a vzniklou omáčkou pokapejte zeleninu a maso. Chutí můžete vytvořit nespočet podle toho, jaké ochucovadlo přidáte. Zkuste také vmíchat sójovou omáčku Kikkoman do některého z uvedených ochucovadel a objevte svou novou oblíbenou „lahodnost“.

  • MAJONÉZA

Příjemná chuť krémové majonézy s bohatou chutí doplněná sójovou omáčkou Kikkoman, která nikdy neomrzí. „Kouzelná omáčka“, díky které i ta nejméně oblíbená zelenina rychle zmizí z talíře. Tuto kombinaci rozhodně vyzkoušejte!

  • MED

Zkombinováním bohaté chuti umami sójové omáčky Kikkoman a jemné sladkosti medu vznikne delikátní omáčka. Je lahodná jako ochucovadlo pro použití před přípravou masa a ryb i při přípravě rychlých smažených pokrmů. Navíc je i praktická, jelikož pokud ji připravíte ve větším množství a uložíte do lednice, budete ji vždy mít připravenou k použití.

  • OLIVOVÝ OLEJ

Vmícháním sójové omáčky Kikkoman do voňavého olivového oleje vytvoříte dresink. Ten se bude skvěle hodit ke každému jídlu ze syrové zeleniny, na zeleninu připravenou v páře a mořské plody nebo i na chlazené tofu. Jelikož se složky tohoto dresinku snadno oddělují, před podáváním dresink vždy promíchejte metličkou, dokud nevznikne hustá a krémová emulze.

  • ARAŠÍDOVÉ MÁSLO

Omáčka s bohatou a hlubokou chutí, která kombinuje sójovou omáčku Kikkoman a arašídové máslo. Chutná výtečně na vařeném kuřeti nebo jako dip ke špalíčkům ze syrové zeleniny a zelenině uvařené v páře. V našem receptu, který jsme vám zde představili, jsme použili arašídové máslo bez cukru, ale pokud chcete, použijte slazené arašídové máslo.

  • KEČUP

Neporazitelná a harmonická omáčka z výrazné slané sójové omáčky Kikkoman a sladkokyselého kečupu. Vzniklá omáčka s hloubkou chuti, kterou nedocílíte jen použitím kečupu samotného, se hodí jako příloha k různým pokrmům, od vepřové kotlety se smaženými bramborami po omelety, a nepochybně se stane hitem.

  • MARMELÁDA

Sójová omáčka Kikkoman a marmeláda. Tato kombinace vám zprvu může připadat nemožná, avšak osvěžující sladkokyselá chuť marmelády uzamyká chuť umami a slanou chuť sójové omáčky. Výsledkem je lahodnost, jež povzbudí chuťové pohárky. Tato omáčka je výborným doplňkem slaniny a rychlých smažených pokrmů s vepřovým a kuřecím masem.

Neotřelé nápady na recepty s omáčkami Kikkoman najdete ve speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty