Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Soba nudle s lilkem a mangem

6 porcí
do 30 minut
Soba nudle s lilkem a mangem
Soba nudle s lilkem a mangem Autor: archiv Hojnost
Tento báječný pokrm vděčí za svou přitažlivost svěžesti studených pohankových nudlí, sladké ostrosti dresinku a pižmové vůni manga. Můžete ho podávat jako vydatný předkrm nebo přidáním smaženého pevného tofu proměnit v lehké hlavní jídlo.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve připravte dresink. V malém rendlíku ohřívejte opatrně necelou minutu ocet, cukr a 1/2 lžičky soli. Jakmile se cukr rozpustí, rendlík odstavte a přidejte do něj česnek, chilli papričku a sezamový olej. Nechte vychladnout, potom přidejte limetovou kůru a šťávu.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte slunečnicový olej a postupně v něm ve třech nebo čtyřech dávkách osmažte dozlatova kostky lilku. Hotové kostky dejte do cedníku, posypte důkladně solí a nechte okapat.
  3. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a za občasného zamíchání v ní uvařte nudle al dente. Měly by být hotové během 5–8 minut. Sceďte je a propláchněte studenou tekoucí vodou. Snažte se jí co nejvíc vytřást. Nudle nechte oschnout na ubrousku.
  4. Pak vložte nudle do mísy, přidejte dresink, lilek, mango, polovinu bylinek a cibuli. Pokrm můžete nechat 1–2 hodiny rozležet. Těsně před podáváním do něho vmíchejte zbývající bylinky a upravte ho na velký talíř.
Reklama

Soba nudle s lilkem a mangem  Foto:

Soba nudle s lilkem a mangem, foto: Hojnost

HOJNOST

Hojnost Foto:

Yotam Ottolenghi

Světově proslulý šéfkuchař a autor, působící především v Londýně, ve své slavné eponymní restauraci, oslovuje nyní i české čtenáře prostřednictvím jedné ze svých nejslavnějších knih. Jeruzalémský rodák je v širším slova smyslu dítě Středomoří a díky jeho receptům zcela jistě posunete svůj úhel pohledu na kuchyni, v níž vládne maso – Ottolenghi totiž přináší neskutečné recepty na přípravu zeleniny.

Kniha vychází z Ottolenghiho kultovních vegetariánských sloupků, psaných pro slavný deník The Guardian a stačila už se stát jednou ze skutečných biblí bezmasé kuchyně – kterou ale pro její inovativnost a styl (pro autora ostatně příslovečných) zbožňují i „masožrouti“. A pokud chcete Yotama zažít v akci, podívejte se na TV Paprika, kde právě běží dva jeho pořady.

(SLOVART)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama