Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Smažená rýže Nasi Goreng

4 porce
do 30 minut
Smažená rýže Nasi Goreng
Smažená rýže Nasi Goreng
V dalším díle pořadu Teď vaří šéf se Zdeněk Pohlreich zaměřil na rýži. A jako první recept připravil smaženou rýži Nasi Goreng.
Reklama

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

 

Reklama

Postup

  1. Rýži propláchněte a vařte 13–15 minut v osolené vodě. Uvařenou rýži dejte do misky a nechte částečně zchladnout.
  2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. V hrnečku prošlehejte tři vejce a osmažte je. Míchejte, dokud nejsou vajíčka vysušená a roztrhaná nadrobno. Vyndejte je stranou a na čerstvém oleji orestujte najemno nakrájený česnek a bílou část pórku. Postupně přidávejte krevety, šunku, dvě chilli papričky, jarní cibulku, nakrájenou červenou papriku a osolte.
  3. Když jsou krevety hotové, přisypte do pánve zchladlou rýži a posléze usmažená vajíčka. Celou směs krátce orestujte. Rýži je potřeba rychle míchat, aby se nepřipálila. Pro výživnější hodnotu jídla na závěr ještě přidejte nakrájené kousky uvařeného kuřete. Promíchejte a můžete podávat.
Reklama

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi Goreng

Právě teď je na stáncích k dostání nové číslo časopisu Prima FRESH, ve kterém najdete kromě spousty receptů také rozhovor se šéfem Zdeňkem Pohlreichem:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama