Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Šlehačková mramorová bábovka

do 1 hodiny
Šlehačková mramorová bábovka
Šlehačková mramorová bábovka Autor: Karolína domácí kuchařka
Jednoduchý recept se skvělým výsledkem. Přesně takové celý život hledáme – a pokud jde o recept na bábovku, právě jste ho našli :) Nebojte se trošku experimentovat, do těsta můžete přidat nasekané kousky čokolády, větší kusy vlašských ořechů nebo trochu vaječného koňaku.
Reklama

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s polovinou cukru do pěny (ideálně elektrickým šlehačem). Přilévejte smetanu a zašlehejte ji do pěny.
  2. Mouku v míse smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny se smetanou.
  3. Z bílků vyšlehejte pevný sníh se zbylým cukrem a vmíchejte ho opatrně po částech do těsta.
  4. Formu na bábovku vymažte důkladně olejem, vysypejte ji strouhankou a nalijte do ní polovinu těsta.
  5. Do druhé poloviny vmíchejte kakao a kakaové těsto nalijte do formy na bílé. Obě vrstvy (světlou a tmavou) lehce projeďte lžící, aby vám vzniklo mramorování.
  6. Bábovku pečte v troubě na 170–180 °C cca 50 minut až hodinu (po padesáti minutách do ní píchněte špejli, a pokud ji vytáhnete suchou, máte hotovo).
  7. Upečenou bábovku zakryjte talířem, vezměte z obou stran chňapkami, překlopte, a měla by se sama na talíř krásně vyklopit. Pokud by nešla vyklopit, stačí formu přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě a nechat chvíli odstát.
  8. Nechte vychladnout a poté posypte moučkovým cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama