Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Skřivani

4 sklenice porce
do 2 hodin
Skřivani
Skřivani Autor: archiv Gurmet
Jemné maso a voňavé sádlo spolu tvoří silně návykovou kombinaci, které určitě podlehnete.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Sádlo nakrájejte na kostky o velikosti asi 3x3 cm. Maso pokrájejte na kostky o něco větší. Sádlo vložte do hrnce a na velmi mírném plameni je pomalu rozpouštějte a míchejte, dokud neztratí mléčně bílou barvu.
  2. Poté po částech a za stálého míchání vložte maso. Zalijte hrnkem vody, opět promíchejte a na středním plameni nechte probublávat. Za hodinu zmírněte plamen na úplné minimum, přiklopte kastrol poklicí a nechte bublat další hodinu. Máte-li pocit, že se maso začíná smažit, můžete ho znovu lehce podlít vodou.
  3. Přilijte víno a osolte. Dobře promíchejte a nechte bublat další hodinu již bez pokličky. Ke konci vaření směs opepřete, promíchejte, vypněte zdroj tepla a nechte odpočinout.
  4. Sádlo slijte do sklenic a maso ještě několik minut promíchávejte. Poté ho rozdělte do sklenic k sádlu a nechte vychladnout.
  5. Prima tip: Na přípravu použijte vyšší úzký kastrol, aby škvarky i maso zůstaly ponořené v tuku a nepřipalovaly se. Sádlo můžete na začátku škvaření podlít trochou vody. Odparující se voda zahřívá kostky sádla a ty se pak nepřipálí a snadněji se rozpustí.
  6. Pokud maso a škvarky nepřimícháte k vyškvařenému sádlu, budou křupavější. V sádle zůstanou měkké a vláčné.
  7. Připravujete-li obyčejné sádlo, můžete do něj na závěr místo vína přilít trochu mléka. Díky němu škvarky krásně zezlátnou.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama