Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sicilské mandlové koláčky

do 1 hodiny
Sicilské mandlové koláčky
Sicilské mandlové koláčky Autor: Hermína / Prima
Když se zakousnete do těchto košíčků z křehkého těsta s lahodnou náplní z medu a mandlí, zažijete chvilku opravdové slasti. Prověřený recept od Karolíny, domácí kuchařky stojí za vyzkoušení.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny

Náplň:

Reklama

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, strouhané mandle. Do této směsi rozklepněte vejce a rychle, aby příliš nezměklo, do něj nožem pokrájejte máslo. Pak rychle rukama vypracujte těsto (rychlost je potřeba proto, že když tuk příliš zteplá, začne se měnit struktura těsta, bude se lepit). Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu chladit.
  2. Mezitím si připravte všechno ostatní, aby vám pak těsto zbytečně neteplalo. Budete potřebovat hlavně formičky na košíčky nebo muffiny.
  3. V kastrůlku rozpusťte máslo na náplň, přidejte med (ztuhlý se vám díky tomu rozpustí), celé mandle, koření, skořici a kardamom, promíchejte a vypněte plamen.
  4. Když těsto vychladlo, rozválejte ho na pomoučeném vále na sílu cca 1 cm. Skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujte kolečka širší, než je dno vaší formičky, tak abyste mohli vytvořit cca 2 cm vysoký okraj. Vmáčkněte do formičky.
  5. Do každého kolečka dejte trochu náplně. Dejte péct na do 180°C vyhřáté trouby na cca 20 minut (každá trouba peče jinak, takže po 15 minutách už raději sledujte jestli nezačínají hnědnout, okraje by měly zůstat bledé, jinak nebude koláček vláčný). Nelekejte se, že vám možná budou připadat měkké - při chladnutí se zpevní. Až je vyndáte, počkejte asi 10 minut, a pak je lehkým ťuknutím uvolněte a vyndejte z formiček (dokud je máslo uvnitř trošku tekuté, půjdou líp od formičky, než když ztuhne). Teprve pak, vyndané, je nechte úplně vychladnout.
Reklama

Sicilské mandlové koláčky  Foto:

Sicilské mandlové koláčky  Foto:

Sicilské mandlové koláčky, Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama