Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Semifreddo s lentilkami

4-6 porce
do 30 minut
Semifreddo s lentilkami
Semifreddo s lentilkami
Seznamte se s oblíbeným italským dezertem. Jeho název by se dal přeložit jako „polozmrzlina“. Takže teď už víte, že je velmi osvěžující. A k tomu velký liberál. Každý si do něj může přidat to, co mu nejvíc chutná.
Reklama

Suroviny (4-6 porce)

Reklama

Postup

  1. Je velmi důležité, aby vejce a smetana měly stejnou teplotu. U vajec oddělíme žloutky od bílků. Do směsi cukru a žloutků se pustíme metličkou, přidáme k nim trochu brandy nebo koňaku. Stačí jeden panáček nebo naplněný uzávěr. Pokud nemáte děti, můžete si přidat. Šleháme až do chvíle, kdy je ze směsi hotový krém.
  2. Smetanu pomalu ušleháme a jemně smícháme se žloutkovým krémem. Špetku soli přidáme do bílků a za nadšené asistence mixéru z nich připravíme sníh. Postupně, zlehka a po troškách přidáváme sníh do žloutkového krému, aby sněhu nespadla čepice a krém zůstal nadýchaný. Do hotového krému začneme sypat ovoce a oříšky. Pokud chceme, aby semifreddo mělo karnevalovou barevnost, přidáme i lentilky. Do krému vhodíme každou příměs jen v malém množství, zbytek si necháme až na závěr. Jinak by všechno ovoce a oříšky propadly na dno.
  3. Formu na chlebíček vyložíme potravinářskou fólií a nalijeme do ní krém. Ozdobíme zbylým ovocem, oříšky a müsli. Teď už náš dezert pošleme na šest hodin na zasloužený odpočinek do mrazáku.
  4. Prima tip: S přísadami můžete volně experimentovat. Místo cornflakes zkuste použít hoblinky čokolády, nasekané mandle či pistácie, hodí se i rozinky nebo sušené brusinky.
Reklama

S Italem v kuchyniS Italem v kuchyni

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama