Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sedlácká bramboračka

4 porce
do 1 hodiny
Sedlácká bramboračka
Sedlácká bramboračka Autor: Když vaří táta
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa. Nemusí to být jen hříbky, použijte co nejpestřejší směsku.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Nejprve namočte houby do litru horké vody.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte. Podlejte trochou vody a rozmíchejte dohladka.
  3. Přidejte namočené houby i s výluhem – myšleno s vodou, ve které jsou namočené, bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete.
  4. Polévku občas zamíchejte a vařte, až bude zelenina měkká.
  5. Hotovou polévku dejte na talíř a provoňte čerstvě nasekanou majoránkou. Doporučuji čerstvou, je to opravdu velký rozdíl! Podávejte s čerstvým chlebem.
Reklama

Když vaří tátaKdyž vaří táta

Martina Polačka můžete znát z televizního pořadu Když vaří táta. Ve stejnojmenné kuchařce najdete více než sto jednoduchých a vyzkoušených receptů, které se hodí pro všechny příležitosti.

A co víc, Martina baví vařit s dětmi. Objevte spolu s ním vášeň ke gastronomii nejen ve svém, ale i v dětském srdci. Vařte, a hlavně se u toho bavte!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama