Speciály

Sbírka nejvoňavějších receptů s čerstvou bazalkou

Bazalka je křehká bylinka s výraznou vůní, která přímo souzní s italskou kuchyní. Je nezaměnitelná například v salátu Caprese, kde perfektně ladí se zralými rajčaty a mozzarellou. Je také hlavní ingrediencí nejslavnějšího janovského pesta.

Bazalka není jen jedna, existuje mnoho druhů, ale tou nejznámější a nejoblíbenéjší je bazalka vonná / pravá, která má syté zelené lístky. Je skvělá i zastudena, její aroma nejlépe vynikne, pokud neprojde varem. Nicméně dokáže svou sílu i při přípravě omáček.

Pokud chcete trochu experimentovat, můžete sáhnout například po bazalce citronové, bazalce červené s tmavými vínovými lísty nebo po bazalce trpasličí s drobnými lístečky. Jinou kapitolou je pak bazalka thajská, která má velmi odlišné aroma, které se využívá při přípravě asijských pokrmů.

Nechte se omámit vůní a chutí bazalky v našich receptech:

Recepty