Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Salát z mladého zelí

4 porce
do 30 minut
Salát z mladého zelí
Salát z mladého zelí Autor: Jezte česky
Rychlý a jednoduchý salát do letních dnů. Skvěle osvěží, zasytí a ještě je opravdu zdravý.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Hlávku zelí překrojte nejdřív na polovinu a půlky rozdělte na čtvrtky. Podél řezné strany krájejte na velmi slabé nudličky a dejte je do velké mísy. Přidejte sůl s kmínem a rukou promněte. Nechte chvilku odležet v chladu.
  2. Mezitím očistěte a nastrouhejte karotku. Z citronu nastrouhejte 1/4 lžičky kůry a pak z něj vymačkejte šťávu. Smíchejte ji s cukrem, kůrou a olejem.
  3. Do odleželého zelí, které pustilo šťávu, přidejte nastrouhanou karotku a citronovou zálivku. Promíchejte a servírujte.
  4. Jana: „Salát můžete ozdobit i jedlými kvítky, jako je například chrpa nebo sedmikráska. Nebojte se experimentovat a využívejte všeho jedlého, co vám příroda v létě nabízí.“
Reklama

Salát z mladého zelí Foto: Jezte česky

Salát z mladého zelí, Foto: Jezte česky

 

Jezte českyJEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama