Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rybízový koláč s drobenkou

do 1 hodiny
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou Autor: Kuchařka pro dceru
Málokteré ovoce se hodí do koláčů tak jako rybíz. Jeho nakyslá chuť skvěle vyvažuje sladkost těsta, a díky tomu moučníky nepůsobí těžce.
Reklama

Suroviny

drobenka:

na vysypání formy:

Reklama

Postup

  1. Troubu začněte předehřívat na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Koláčovou formu o průměru asi 30 cm vymastěte rukou lžičkou másla. Přidejte hrubou mouku a krouživým pohybem ji nechte ulpět na celém vnitřním povrchu formy, přebývající mouku vysypte do koše.
  2. Vejce, mléko, olej a cukr v menší misce promíchejte metličkou. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přesijte do mísy. Přidejte směs tekutin s cukrem a vše rychle smíchejte na docela tekuté těsto. Nalijte do připravené formy.
  3. Rybíz rovnoměrně nasypte na těsto. Suroviny na drobenku nasypte do středně velké misky a prsty se snažte všechno zpracovat, dokud směs nepřipomíná drobky. Touto drobenkou završte své bleskové dílo, vložte do trouby a pečte 35–40 minut do zezlátnutí.
  4. Prima tip: Místo samotného mléka můžete do těsta použít 200 ml mléka a 50 ml bílého jogurtu.
Reklama

Rybízový koláč s drobenkou  Foto: Kuchařka pro dceru

Kuchařka pro dceru

Jana Florentýna Zatloukalová

Kuchařka pro dceruJak se naučit vařit dobře a s chutí? Jak ovládnout kuchyň? Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? Tohle všechno naučí kuchařky-začátečnice Kuchařka pro dceru tak, jak by je to naučila jejich matka, kdyby na to měla čas.

Když se nezkušená dívka rozhodne naučit vařit, současné kuchařky jí příliš nepomohou – sklouzávají k příkazům, hemží se nejasnými pojmy, zapomínají upozorňovat na kritické okamžiky a nejčastější chyby. A už vůbec nedodají povzbuzení.

Tato knížka je však jiná. Naučí vás nejen o vaření přemýšlet, ale vezme vás za ruku a ukáže na vlastní zkušenosti autorky, jak to při objevování nejrůznějších tajů v kuchyni chodí. Máte tak v rukou rádkyni a kamarádku, která sdělí nejen vlastní doporučení, ale také poodhalí své pocity. A pokusí se zabránit tomu, abyste se nedopustili zbytečných kulinářských katastrof.

Kuchařka obsahuje 185 vyzkoušených receptů, jak uspět hned napoprvé...

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Související témata: ovocné koláče , rybíz , drobenka , Sladké , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama