Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rybí filé pečené v jogurtu

4 porce
do 1 hodiny
Rybí filé pečené v jogurtu
Rybí filé pečené v jogurtu Autor: archiv Gurmet
Ryby jsou zdravé, ale sjogurtem jsou ješte zdravejší!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu rozpalte na 180 °C. Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé, po obou stranách je prudce opečte dozlatova a pak opatrně přendejte do pekáčku nebo zapékací misky vymazané máslem.
  2. Do pánve s výpekem přidejte rajský protlak, opepřete, osolte a za stálého míchání ho krátce osmahněte. Pak jej zalijte vývarem a několik minut provařte. Stáhněte z ohně a vmíchejte do něj nasekaný kopr.
  3. Filé přelijte jogurtem, rajskou omáčkou s koprem a posypte strouhaným sýrem. Nechte asi 10 minut zapéct v troubě. Podávejte s řezy citronu a ozdobené snítkou kopru.
  4. PRIMA TIP: Když rajský protlak krátce osmahnete, získá příjemnější nasládlou chuť a vůni. Můžete přidat i špetku cukru, který chuť rajčat ještě zvýrazní.
Reklama

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vařeníuž řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani nazdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama