Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rustikální koláč s jablky

4 porce
do 30 minut
Rustikální koláč s jablky
Rustikální koláč s jablky Autor: Kitchenette.cz
Z listového těsta se dají dělat skvělé a nenáročné moučníky. Stačí mít doma v záloze těsto a nějaké ovoce a žádná nečekaná návštěva vás nezaskočí.
Reklama

Jako všechny dobroty z listového těsta chutná skvěle pouze první den, ale déle stejně nevydrží... Zkrátka z něj nic nezbyde :) Zkuste si koláč ještě vylepšit přidáním pár kapek rumu nebo několika jehliček čerstvého rozmarýnu.

Reklama

Postup

  1. Připravte si plech vyložený pečicím papírem a předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Jablka nebo hrušky, oloupané či se slupkou, rozkrojte na polovinu, odstraňte jaderníky a nakrájejte na tenké plátky. Těsto si rozdělte na 4 stejné díly. Každý díl rozválejte na 3 mm tenký kruh a pokud chcete být precizní, pomocí talíře vyřízněte dokonalé kolo.
  3. Dejte kolo na plech a naaranžujte na něj čtvrtinu ovoce. Můžete ho jen tak poházet, i tak bude koláč hezký. Posypejte lžící cukru a pravidelně rozmístěte malé hoblinky másla v množství jedné polévkové lžíce a okraj korpusu potřete rozšlehaným žloutkem.
  4. Pečte 20–25 minut dozlatova. Po vyndání z trouby, ještě za tepla, potřete ovoce marmeládou. Stejným způsobem pokračujte se zbývajícím těstem.
Reklama

Rustikální koláč s jablky Foto: Kitchenette.cz

Rustikální koláč s jablky. Foto: Kitchenette.cz

 

Objevte nový food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama