Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rib eye steak s balzamikovým octem

4 porce
do 30 minut
Rib eye steak s balzamikovým octem
Rib eye steak s balzamikovým octem Autor: Marek Bartoš / Grilování
Balzamikový ocet grilováním krásně zkaramelizuje a výbornému masu ze sebe předá jen to nejlepší.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Gril rozehřejte na 230–320 °C. Steaky potřete olejem a obalte je v pepři, lehce osolte. Grilujte je z každé strany 4 až 5 minut na stupeň středně propečené. Přesuňte je na prkýnko a nechte asi 5 minut odpočívat.
  2. Polovinu másla rozehřejte v pánvi a nechte je zpěnit. Vlijte balzamikový ocet a povařte na vyšším plameni za stálého promíchávání, až zredukuje asi na polovinu objemu. Mimo plamen vmíchejte zbylé máslo, osolte a vzniklou redukcí přelijte steaky.
Reklama

Další recepty Zdeňka Pohlreicha najdete v kuchařce Grilování..

Prima Fresh grilování Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama