Bistro banh—mi—ba nabízí vietnamský fast food bez kompromisu

Vietnamská kuchyně se v Česku stala velmi populární a různá bistra a restaurace s vietnamskými jídly najdete na každém rohu. Kvalita je ovšem dost variabilní. Pokud hledáte rychlé jídlo, které chutná tak, jak má, a je připravené z čerstvých surovin, v bistru pražském banh—mi—ba chybu neuděláte.

V Praze najdete už 4 pobočky bister banh—mi—ba, já jsem tentokrát využila nabídku na Dáme jídlo a objednala jsem z první a původní pobočky v Rybné ulici v centru Prahy. Ta je otevřená už od roku 2015 a patří k průkopníkům vietnamské kucyně na českém trhu.

Jak už název bistra napovídá, v hlavní nabídce najdete především plněné bagety Banh Mi, které jsou v severním Vietnamu oblíbeným street foodem. Tady si pečou vlastní pečivo a náplně jsou různorodé. Jako rychlé jídlo do ruky je to perfektní volba. Na menu jsou ale i klasiky, jako je Bun Cha nebo Bun bo Nam bo, a také polévky Pho.

Jídlo dorazilo rychle a pečlivě zabalené, vývar byl doručen zvlášť, takže nudle zůstaly v dobré kondici, ocenila jsem i rozdělení curry a rýže.

Pro začátek jsem objednala nesmažené letní závitky Nem—Song (99 Kč) s krevetami, rýžovými nudlemi a zeleninou. K nim přišla výrazná arašídová omáčka k namáčení, což byla za mě vítaná změna, od klasické nuoc cham.

V mé objednávce nemohla chybět ani bageta Banh—mi—heo—nuong (110 Kč), plněná plátky grilované vepřové krkovice, majonézou, zeleninou a koriandrem. Mám tyhle vietnamské bagety moc ráda, a tahle byla zvenku křupavá a uvnitř šťavnatá a plná chuti.

Vývarové polévky jsou v Česku populární od nepaměti, a není tedy divu, že Češi si vietnamskou polévku Pho tak zamilovali. Já objednali největší klasiku, Pho—Bo (149 Kč), tedy silný vývar s hovězím masem a rýžovými plochými nudlemi. Vývar by mohl být silnější, ale chuť byla dobrá, krásně voněl kořením, masa byla pěkná porce a nechyběly klíčky, bylinky a červená cibule. Zvlášť v mističce dorazila i nakrájená chilli paprička a klínek citronu.

V nabídce bistra je i vietnamské curry, které se trochu liší od známějšího thajského. Curry—ga (149 Kč) je kari s kuřecím masem v jen velmi jemně pikantní omáčce, která chutná po kari koření. Maso bylo bylo šťavnaté a přílohová rýže dobře uvařená a voňavá. Je to takové to comfort food, které vám udělá dobře na těle i na duší.

Závěrečný bod mé objednávky bylo snad nejoblíbenější vietnamské jídlo v Česku. Asi kvůli té společné lásce k vepřovému, Češi často objednávají právě Bun—Cha (149 Kč), tedy grilované vepřové maso, s rýžovými nudlemi, citronovou trávou, zeleninou a bylinkami. U nás doma je to první volba mé dcery, která má velmi omezený repertoár, a jídlo snědla celé a s potěšením, což je pro mě dostatečný důkaz, že se povedlo.

V dnešní době už je na trhu celá řada vietnamských restaurací a bister různé úrovně a kvality. Pokud hledáte jistotu, že jídlo bude dobré a připravené podle tradičních postupů, bistra banh—mi—ba jsou skvělou volbou. A díky Dáme jídlo si můžete uspořádat vietnamskou hostinu v pohodlí domova, stejně jako my :)

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty