Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Žebírka na cideru

2 porce
do 1,5 hodiny
Žebírka na cideru
Žebírka na cideru Autor: S vášní pro jídlo
Tahle báječná žebírka se dají připravovat venku na grilu, v případě špatného počasí je zkrátka šoupněte do trouby. Fantastická marináda z medu a jablečného cideru jim dodají skvělou chuť a šťavnatost.
Reklama

Suroviny (2 porce)

Reklama

Postup

  1. Žebírka mezi kostmi nakrájejte na jednotlivé kusy.
  2. V míse promíchejte cider, med, ocet, protlak, česnek a chilli na marinádu. Do ní naložte žebírka a nechte je marinovat v lednici přes noc.
  3. Druhý den žebírka vyjměte z marinády, osolte a nechte je grilovat doměkka (případně je dejte péct do trouby na 200°C na plechu). Během pečení je průběžně potírejte zbytkem marinády, aby co nejvíc chuti proniklo do pečícího se masa.
  4. Hotová žebírka podávejte s najemno nakrájenou červenou cibulí, hořčicí, kečupem a chlebem.
Reklama

Žebírka na cideru Foto:

Žebírka na cideru, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama