Najděte si recept
Na co máte chuť?

Žebírka na cideru
Tahle báječná žebírka se dají připravovat venku na grilu, v případě špatného počasí je zkrátka šoupněte do trouby. Fantastická marináda z medu a jablečného cideru jim dodají skvělou chuť a šťavnatost.
do 1,5 hodiny
2 porce
Suroviny (2 porce)
- žebírka 1 kg
- cider 1 dcl
- Med 2 lžíce
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- řajčatový protlak 2 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- chilli 1 špetka
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Žebírka mezi kostmi nakrájejte na jednotlivé kusy.
- V míse promíchejte cider, med, ocet, protlak, česnek a chilli na marinádu. Do ní naložte žebírka a nechte je marinovat v lednici přes noc.
- Druhý den žebírka vyjměte z marinády, osolte a nechte je grilovat doměkka (případně je dejte péct do trouby na 200°C na plechu). Během pečení je průběžně potírejte zbytkem marinády, aby co nejvíc chuti proniklo do pečícího se masa.
- Hotová žebírka podávejte s najemno nakrájenou červenou cibulí, hořčicí, kečupem a chlebem.
Žebírka na cideru, foto: S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!