Postup přípravy
- Nakrájenou cibuli orestujte na sádle dohněda. Přihoďte na kostky nakrájené maso, orestujte ze všech stran, osolte, přisypte obě papriky, posekaný česnek, promíchejte a zalijte asi deckou vody.
- Maso nesmí být potopené. Přiklopte a duste 40 minut. Podle potřeby malinko podlévejte, ale jen tak, aby vznikala hustá šťáva. Po uplynulé době přidejte k masu na kostky nakrájené a slupky zbavené rajče a pokrájené papriky. Duste ještě půl hodiny nebo do doby, kdy je maso měkké.
- Na nokedli dejte do většího hrnce vařit osolenou vodu. V míse smíchejte vejce, vodu a sůl a postupně přisypávejte mouku tak, aby vzniklo nepříliš tuhé, lepivé těsto.
- Buď můžete nokedli vykrajovat pomocí kávové lžičky, kterou s těstem ponoříte do vroucí vody a těsto se od lžičky odlepí. Nebo můžete použít cedník na halušky nebo obdobné pomocníky. Jakmile nokedli vyplavou, jsou uvařené. Aby se při chladnutí nelepily, můžete je trošku promastit.