Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru
V Čechách tolik oblíbené vepřové maso se skvěle snoubí s navinulou chutí jablek a kořeněnou šalvějí. Tuto skvělou kombinaci můžete dotáhnout k dokonalosti výtečnou omáčkou z jablečného cideru.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- jablka typu Gala, bez jádřince, nakrájená na 1,5cm klínky 4 ks
- čerstvé šalvějové lístky 1/4 hrnku
- Olivový olej 2 lžíce
- vepřové kotlety s kostí, zhruba 2 cm vysoké 4 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- jablečný cider Kingswood 3/4 hrnku
- čerstvý nastrouhaný zázvor 1 lžička
- čerstvý baby špenát zbavený silných stonků 1 svazek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 210 °C. Na velký pečicí plech rozložte jablka a šalvěj a zakapejte jednou lžící olivového oleje, pečte 10 minut.
- Mezitím rozpalte zbývající olej ve velké nepřilnavé pánvi na středním plameni. Okořeňte vepřové kotlety půl lžičkou soli a pepřem a restujte dozlatova (2 až 3 minuty z každé strany). Sundejte pánev z plotny a přendejte kotlety na pečicí plech, dejte je mezi jablka a pečte, dokud není maso propečené a jablka nejsou křehká, zhruba 5 až 6 minut.
- Zatímco se jablka a maso pečou, vraťte pánev na sporák a zapněte na střední teplotu. Přidejte cider, zázvor a vařte 2 minuty.
- Naservírujte kotlety na talíř, přelijte omáčkou a přidejte jablka a lístky čerstvého špenátu.
Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru, archiv Kingswood