Petra Stahlová

Veganské florentýnky

Moje hodnocení
6x

Tenké křupavé placičky plné kandovaného ovoce není třeba představovat. Tahle verze je však unikátní přidáním aquafaby, neslaného nálevu z cizrny, který funguje podobně jako sníh z bílků, které vegani nejedí. 

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pomerančovou kůru, lískové ořechy, pistácie a brusinky překrájejte na menší kousky. Přidejte mandle a promíchejte s moučkovým cukrem.
  2. Agávový sirup a aquafabu nalijte do hrnce a zahřejte na 105 °C. Nelekejte se, rozvar bude v závěru hodně bublat. Odstavte a vmíchejte do rozvaru sypké ingredience.
  3. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Směs uhlaďte ve vykrajovátku o průměru 5,5 cm na připraveném plechu zhruba do výšky 1 cm a snažte se, aby byly florentýnky co nejvíce kompaktní, aby se při pečení neroztekly do stran.
  4. Pečte je v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 12–15 minut, až zkaramelizují a lehce ztmavnou. Vytáhněte je a nechte na plechu zcela zchladnout (lehce se dopečou ještě zespodu).

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Petra Stahlová

Veganské dezerty Petra Stahlová

Cukrářka Petra Stahlová svým uměním boří mýty o tom, že veganské dezerty jsou nevzhledné a zdravé na úkor chuti. Vychází z francouzské cukrařiny a precizní zpracování surovin i zaměření na detail činí z jejích dortíčků a zákusků skvosty, které zaujmou na první pohled i na první sousto. Pak vás skutečně překvapí, že neobsahují vejce, mléko ani další živočišné produkty a jsou čistě rostlinné. Kuchařku rozdělila do sedmi kapitol – Pečení, Tartaletky, Dezerty, Servírované dezerty, Zmrzliny, Pralinky a Drobnosti a v každé vás detailně provede inovativními postupy i vysvětlí nové suroviny. A pokud by vám něco nebylo jasné, můžete se k ní přihlásit na cukrářský kurz na webu www.petra-stahlova.cz nebo www.veganskedezerty.cz.


Přečtěte si také

Recepty