návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Tradiční šunka s javorovo-švestkovou polevou

12 porcí
nad 2 hodiny
Tradiční šunka s javorovo-švestkovou polevou
Tradiční šunka s javorovo-švestkovou polevou Autor: isifa.com
Chystáte oslavu pro více lidí? Pak rozhodně připravte tuto tradiční šunku s javoro-švestkovou polevou. Delší příprava stojí opravdu za to.
Reklama

Suroviny (12 porcí)

Na polevu:

Reklama

Postup

  1. Šunku dejte do velkého hrnce, přidejte nakrájenou cibuli, hřebíček, jalovec a bobkové listy, zakryjte vodou. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 3 ½ hodiny.
  2. Sundejte z plotny a nechte šunku úplně vystydnout v nálevu. Přes noc dejte hrnec do ledničky.
  3. Do menšího hrnce dejte povidla, pomerančovou šťávu, javorový sirup a chilli. Rozehřejte a na mírném ohni vařte asi 10 minut nebo dokud směs nezredukuje a nezhoustne.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C. Ze šunky odstraňte kůži a vyhoďte ji. Tuk na šunce cik-cak nařízněte a napíchejte do něj hřebíčky. Na celou šunku naneste kolem dokola polevu, dejte do trouby a pečte 1 hodinu nebo dokud nebude zlatohnědá. Nechte 30 minut odpočívat a pak ji můžete začít krájet na plátky.
Reklama

Tradiční šunka s javorovo-švestkovou polevou Foto:

Tradiční šunka s javorovo-švestkovou polevou                                                    Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama