reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Těstoviny s vodkou a uzeným lososem
Autor: Italská pasta nejen těstoviny Těstoviny s vodkou a uzeným lososem

Těstoviny s vodkou a uzeným lososem

Hodnoceno: 0x
Vyzkoušejte recept podle mága italské kuchyně! Antonio Carluccio vás naučí, jak připravit dokonalou pastu. K této omáčce vybírejte krátké vroubkované trubky, na kterých nejlépe ulpí chuťově dotažená omáčka.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a doměkka v něm usmažte cibuli, trvá to přibližně 5 minut. Přidejte rajčata, bazalku a vodku a vařte ještě 15–20 minut.
  2. Mezitím ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente (přibližně 10–12 minut). Slijte.
  3. Do omáčky přilijte smetanu a dobře promíchejte s těstovinami. Rozdělte na předehřáté talíře, navrch položte plátky uzeného lososa. Osolte a opepřete, ozdobte natrhanými lístky bazalky.

Italská pasta nejen těstoviny Foto:

Italská pasta – nejen těstoviny

Antonio Carluccio

Na začátku tento guru italské kuchyně čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem.

Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.

Na závěr v knize představí i nezvyklé chuťovky a dezerty z těstovin.

Vydalo nakladatelství IKAR

reklama