Najděte si recept
Na co máte chuť?

Těstoviny s vodkou a uzeným lososem
Vyzkoušejte recept podle mága italské kuchyně! Antonio Carluccio vás naučí, jak připravit dokonalou pastu. K této omáčce vybírejte krátké vroubkované trubky, na kterých nejlépe ulpí chuťově dotažená omáčka.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Omáčka:
- Olivový olej 40 ml
- cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky 1 ks
- konzervovaná drcená rajčata 750 g
- čerstvé bazalkové lístky 10 ks + na ozdobu
- Vodka 10 ml
- hustá smetana 50 ml
- uzený losos nakrájený na proužky 125 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olej a doměkka v něm usmažte cibuli, trvá to přibližně 5 minut. Přidejte rajčata, bazalku a vodku a vařte ještě 15–20 minut.
- Mezitím ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente (přibližně 10–12 minut). Slijte.
- Do omáčky přilijte smetanu a dobře promíchejte s těstovinami. Rozdělte na předehřáté talíře, navrch položte plátky uzeného lososa. Osolte a opepřete, ozdobte natrhanými lístky bazalky.
Italská pasta – nejen těstoviny
Antonio Carluccio
Na začátku tento guru italské kuchyně čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem.
Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.
Na závěr v knize představí i nezvyklé chuťovky a dezerty z těstovin.
Vydalo nakladatelství IKAR