návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Těstoviny s paprikovou omáčkou

6 porcí
do 1 hodiny
Těstoviny s paprikovou omáčkou
Těstoviny s paprikovou omáčkou Autor: My Cooking Diary
Možná vám to bude připadat trochu nezvyklé, ale těstoviny s paprikovou omáčkou jsou vážně výborné. Skvěle voní... a ještě je na přípravu opravdu jednoduchá.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejdřív rozehřejte troubu na 180 °C a pak pokračujte krájením a čištěním zeleniny. Z paprik vyřízněte středy, omyjte je a nakrájejte na větší kostky.
  2. Rajčata omyjte a nakrájejte je na poloviny. Šalotku oloupejte, odkrojte konce a nakrájejte zhruba na osminy.
  3. Všechno hoďte do velký misky, přidejte neloupaný česnek, olivový olej, tymián, sůl, pepř a pořádně promíchejte, aby byla všechna zelenina obalená v oleji a koření.
  4. Takhle připravenou zeleninu přemístěte na plech s pečicím papírem a dejte do trouby na cca 30 minut. Po dvaceti minutách je lepší už do trouby začít koukat, jestli zelenina není už moc připálená. Lehce vůbec nevadí, dodává to pak omáčce úžasnou chuť.
  5. Ke konci pečení zeleniny si dejte pomalu vařit osolenou vodu na těstoviny. Upečenou zeleninu nechte lehce vychladnout (z toho nejhoršího), odstraňte ze směsi větvičky tymiánu a vyloupejte upečený česnek (chceme jenom vnitřek ne slupky).
  6. Takhle připravenou směs přemístěte do mixéru, přidejte k ní čerstvou bazalku, ricottu, sušená rajčata a začněte mixovat.
  7. Cílem je, aby omáčka byla co nejkrémovější a nejhladší (na fotce je vyfocená tak v půlce mixování), záleží samozřejmě ale na výkonu mixéru.
  8. Na závěr je potřeba klasicky ochutnat a případně dochutit solí a pepřem. Kdyby byla rajčata kyselá, tak případně i cukrem.
  9. Servírujte promíchané těstoviny s omáčkou, zasypané strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.
Reklama
Těstoviny s paprikovou omáčkou
Těstoviny s paprikovou omáčkou

My Cooking Diary
Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování.

V roce 2017 jsem vydala svou první kuchařku, v které najdete 90 receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden měsíc. Navíc je na začátku 10 základních receptů, které se vám budou hodit pro tvorbu těch ostatních.

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama