Laura Santtini

Těstoviny s kimchi a slaninou

Moje hodnocení
10x

Kimchi je korejská pochoutka z fermentované zeleniny, která vyniká chutí umami a výraznou pikantností. Jako všechny kysané zeleniny je nesmírně zdravá a podporuje zažívání. Hledáte-li silný chuťový zážitek a nechce se vám stát hodiny v kuchyni, tuhle kombinaci si zamilujete.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Mezitím slaninu nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm slaninu a česnek, až česnek zezlátne a slanina začne být křupavá. Přilijte víno nebo saké a vmíchejte máslo a kimchi. Restujte na středním stupni, až se tekutina zčásti vypaří a omáčka získá krémovou konzistenci.
  3. Uvařené těstoviny sceďte, ponechte 1 hrnek vody a vsypte je do omáčky. Přilijte trochu slité vody, zvyšte teplotu a míchejte, až se těstoviny obalí omáčkou, případně můžete přilít ještě trochu slité vody. Posypte pepřem a strouhaným parmazánem a ihned podávejte.

PRIMA TIP: Podávejte v korejském stylu s vejcem smaženým na olivovém oleji a čerstvým kimchi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Laura Santtini

Knihy Omega Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty