redakce Prima FRESH

Těstoviny s hráškovým pestem

Moje hodnocení
10x

Geniální nápad, který se hodí i pro jakékoliv zbylé těstoviny nejrůznějších tvarů. Jídlo můžete podávat i zastudena, jako těstovinový salát.

4 porce
30 minut

Pesto

Těstoviny

Postup přípravy

  1. Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Mezitím si připravte pesto – v robotu rozšlehejte všechny přísady vyjma oleje, ten vlijte pozvolna na závěr a nechte ho zašlehat, až vznikne hutná, krémovitá směs. Pokud je příliš hustá, přidejte do ní trochu oleje nebo vody. Pesto ochutnejte a případně dochuťte citronovou šťávou, parmazánem a/nebo solí, chcete-li ho sladší, vešlehejte víc hrášku.
  2. Těstoviny pak uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente, sceďte je a dejte stranou. Ve velké pánvi nebo plochém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm česnek a nakrájená sušená rajčata, 1 až 2 minuty, až se česnek rozvoní, ale nezhnědne. Mimo oheň vmíchejte těstoviny.
  3. Těstoviny vsypte do podávací mísy, promíchejte s většinou pesta a rukolou. Zbylé pesto podávejte k dochucení u stolu.

Zajímavé a svěží zelené recepty najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty