návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Sýrovo-bramborová hnízda Tartiflette

5 porcí
do 1 hodiny
Sýrovo-bramborová hnízda Tartiflette
Sýrovo-bramborová hnízda Tartiflette Autor: Moje skvělé recepty z francouzského bistra
Směs zlatohnědých brambor a výrazného sýra ze Savojských Alp zkuste připravit do jednoporcových zapékacích misek – nádherný vydatný zimní požitek! Ostatně, "hnízda" jsou vynikajicí i bez slaniny, sýr Reblochon se postará o dostatek aromatu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Slaninu také nakrájejte na kostičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na 1cm kostičky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm slaninu a brambory přibližně 5 minut, až bude slanina křupavá.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a opékejte dalších 5 minut, aby brambory mírně zhnědly. Vmíchejte tymián a česnek a zalijte vínem nebo vývarem. Krátce povařte, pak osolte a opepřete.
  3. Pánev odstavte. Do bramborové směsi vmíchejte crème fraîche. Sýr Reblochon nakrájejte na kostičky (nutně včetně tenké oranžovožluté smetanové kůrky, protože ta se postará o správné aroma!) a dvě třetiny vmíchejte do směsi v pánvi.
  4. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Formičky vymažte máslem, naplňte je bramborovou směsí a navrch rozdělte zbývající sýr. Pečte 20–25 minut v dolní části trouby dokřupava a dozlatova. Podávejte ve formičkách horké! Jako příloha se hodí lehký listový salát.
Reklama

Sýrovo-bramborová hnízda Tartiflette  Foto:

Sýrovo-bramborová hnízda Tartiflette, foto: Moje skvělé recepty z francouzského bistra

MOJE SKVĚLÉ RECEPTY Z FRANCOUZSKÉHO BISTRA

Moje skvělé recepty z francouzského bistra Foto:

Anne-Katrin Weberová

Rodem Němka, ale srdcem, duší a hlavně žaludkem Francouzka… Autorka půvabné knížky plné skvělých tradičních i nových receptů, které mají ve francouzské gastronomii vyhrazené stejně pevné místo jako v srdcích hostů pravých francouzských bister, umí o zvoleném tématu skvěle vyprávět. Recepty tak doprovází příběhy a historkami, které vás přenesou na „místo činu“, i když sedíte pohodlně doma v křesle. Ale dlouho sedět nevydržíte, recepty vás brzo přinutí přemístit se ke sporáku a proměnit vaši kuchyni… ve francouzské bistro.

Recepty, které jsou podle slov autorky „svůdné, ale přitom jednoduché a dobře připravené“, není obtížné zvládnout i doma a to v relativně krátkém čase. Vždyť název bistro prý pochází od ruských vojáků, kteří po francouzské obsluze vyžadovali nejen dobrou krmi, ale i rychlost.

Vydalo nakladatelství Slovart.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama