návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Švestkový crumble

Hodnoceno: 0x
6–8 porcí
do 1 hodiny
Švestkový crumble
Autor: Thinkfood.cz Švestkový crumble
Hotový crumble jezte z misky s vanilkovou zmrzlinou nebo s crème fraîche.

Suroviny (6–8 porcí)

Postup

  1. Na sucho si opečte na pánvi strouhanku. V nádobě ji smíchejte s cukrem, máslem a špetkou soli, tím vznikne drobenka. Následně přepulte a vypeckujte švestky. Řezem vzhůru je vyrovnejte na dno formy. Posypte mákem a nasekanými lískovými oříšky. Na vrch přijde drobenka. V troubě pečte na 180 °C asi 20 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Švestkový crumble Foto: Thinkfood.cz

 

Švestkový crumble Foto: Thinkfood.cz

Švestkový crumble. Foto: Thinkfood.cz

Když jídlo, tak ThinkFood.cz

Thinkfood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.