návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sušenky s arašídovým máslem

Hodnoceno: 0x
45 ks porcí
do 1 hodiny
Sušenky s arašídovým máslem
Autor: kuchařka Čokoláda Sušenky s arašídovým máslem
Sladká drobnost ke kávě nebo odpolednímu čaji vždy potěší. Místo obligátního kulatého tvaru vykrájejte libovolné kousky. A klidně přizvěte k pečení své ratolesti.

Postup

  1. Máslo vyšlehejte mixérem na střední výkon s oběma cukry, až se zcela rozpustí. Přidejte arašídové máslo, vejce, prosátou mouku s kypřicím práškem. Zlehka osolte a promíchejte dohladka. Přisypte čokoládové pecky, promíchejte a z těsta vytvořte bochánek. Zabalte jej do potravinářské fólie a uložte na 20–30 minut do lednice. 
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Na lehce pomoučeném válu vyválejte těsto na plát vysoký 4 mm. Vykrajujte obdélníky 7 x 2 cm. Silikonovou stěrkou je nadzvedněte a položte na plech asi 1 cm od sebe. Pečte zhruba 7–8 minut. Nechte vychladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 1 měsíc. 
Sušenky s arašídovým máslem
Autor: kuchařka Čokoláda Sušenky s arašídovým máslem

Čokoláda
Kirsten Tibballs

Šéfkuchaři přezdívají Kirsten Tibballs australskou královnou čokolády, protože tuto oblíbenou surovinu dokáže upravit na mnoho různých způsobů, ale vždy překvapivě a lahodně. Kirsten provozuje v Austrálii školu pro domácí kuchaře, a tak umí každý krok podrobně vysvětlit a v momentě, kdy byste si rádi přípravu trochu zjednodušili, vás jemně navede na správný směr. V knize Čokoláda představuje dezerty jednoduché i komplikovanější, které s ní však lehce zvládnete. Dáte si čokoládovou pěnu, sušenky s kokosem a malinami, čokoládový koláč, brownies nebo třeba pralinky? 
Vydalo nakladatelství Omega.