návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Staročeské lokše

Hodnoceno: 2x
6 porcí
do 1 hodiny
Staročeské lokše
Autor: S vášní pro jídlo Staročeské lokše
Lokše nebo-li bramborové placky jsou vynikající variantou místo knedlíků třeba ke kachně, a pokud máte rádi sladké, můžete si je udělat i s povidly nebo s mákem. Máme pro vás základní recept na vláčné lokše na sádle a jako bonus i recept na plněné lokše do ruky.

Postup

  1. Brambory nastrouhejte najemno, přisypejte k nim mouku a trochu soli.
  2. Z uvedených surovin zpracujte ručně těsto (podle potřeby přidejte víc mouky, aby se těsto nelepilo, ale zase nesmí být tuhé).
  3. Těsto rozdělte na 6 dílů a na pomoučené ploše z nich opatrně vyválejte placky o průměru 25 centimetrů a na suché pánvi nebo plotýnce opečte z obou stran, dokud se placky nezačnou nadouvat a neobjeví se na nich zlaté plochy.
  4. Hotové placky ještě horké pomažte rozpuštěným sádlem a poskládejte je na sebe.
  5. Lokše do ruky: Na sádle spolu s párky nechte dozlatova opéct najemno nasekané cibule a před odstavením z plotny vše ještě dostatečně osolte.
  6. Každou placku v tenoučké vrstvě pomažte povidly, přidejte klobásku a trochu cibule.
  7. Placku pak už jen zaviňte do ruličky a podávejte.

Staročeské lokše  Foto:

Staročeské lokše  Foto: Staročeské lokše, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!