Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Slané koláčky s červenou řepou a kozím sýrem a se sýrem a bramborami

6–8 porcí
do 1,5 hodiny
Slané koláčky s červenou řepou a kozím sýrem a se sýrem a bramborami
Spouštím video za 5s.
Vynikajicí slané koláčky mohou sloužit jako pohoštění při setkání s přáteli. Uvidíte, že nevšední náplně každého mile překvapí a nestačíte rozdávat recept :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Řepy omyjte osušte, zabalte do alobalu a upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů doměkka, trvá to 30–60 minut, podle velikosti řepy. Měkké řepy nechte trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a vsypte na minutu až dvě do hrnce s vroucí osolenou vodou. Slijte a nechte pořádně okapat. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem. Plátky brambor promíchejte v míse s částí ochuceného oleje, trochu si nechte na potření těsta.
  3. Z jednoho plátu těsta vykrojte 10–12cm kola miskou nebo vykrajovátkem, vyznačte okraje a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Koláčky potřete česnekovým olejem, rozdělte na ně nahrubo nastrouhaný sýr, poklaďte plátky brambor, posypte lístky rozmarýnu a drceným pepřem.
  4. Vykrojte stejná kola těsta i z druhého plátu, vytvarujte okraje. Na těsto rozložte plátky řepy do vějíře, tak aby se překrývaly. Prošlehejte med, olej, citronovou šťávu a nasekané lístky tymiánu a směsí potřete plátky řepy. Na řepu rozdělte kousky kozího sýra.
  5. Pečte v troubě rozpálené na 200 stupňů asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr nerozpeče.
  6. Koláčky posypte mořskou solí, ty s řepou doplňte salátovými lístky se zálivkou z medu, balzamikového octa a oleje a ty bramborové osolte, zakápněte olejem a ozdobte ještě rozmarýnem a pepřem.
  7. Prima tip: Řepy můžete i uvařit neoloupané ve vodě nebo upéct v alobalu oloupané – jak to máte rádi. Můžete také použít již uvařené řepy. Prodávají se vakuované a ušetříte tím čas.
Reklama

Slané koláčky s červenou řepou a kozím sýrem a se sýrem a bramborami  Foto:

Slané koláčky s červenou řepou a kozím sýrem a se sýrem a bramborami, foto: Silvie Kolevová

Karolína, domácí kuchařka – Štěstí z kuchyně

Karolína domcí kuchařka / Štěstí z kuchyně Foto:

Tato kniha navazuje na první, velice úspěšnou, kuchařku Karolíny Kamberské - Karolína, domácí kuchařka - i na její stejnojmenný populární pořad na TV Prima. Šest přehledných kapitol nabízí prověřená a nápaditá jídla pro všední i sváteční den a různé životní situace. Jídlo je pro Karolínu jistotou, která přináší do života radost - a to i tehdy, když na vás jinak dopadá hromada starostí. Proto tuto kuchařku nazvala příznačně Štěstí z kuchyně.

Inspiraci pro své recepty Karolína hledá nejčastěji v tradiční české kuchyni, ráda vychází z kuchařek z období první republiky, rozhlíží se ale i po kuchyních našich sousedů a pro nápady se občas vypraví i dál, hlavně na jih, který na nás středoevropany působí tak blahodárně... Tradiční recepty ráda přetváří do lehčí a moderní podoby, ale vždy s respektem k jejich kouzlu. Karolíniny recepty jsou přehledné, jednoduché a praktické a jsou tak lákavou inspirací pro zkušené i začínající domácí kuchařky i kuchaře.

Chcete vyzkoušet další recepty z nové knihy Karolíny Kamberské? Některé z nich najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Vánoční hostina s Prima FRESH

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama