Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sekaná ze zajíce

4 porce
do 1,5 hodiny
Sekaná ze zajíce
Sekaná ze zajíce
Klasickou sekanou známe všichni, ale sekaná ze zajíce je jistě pro mnoho z nás novinkou. A Zdeněk Pohlreich vám v pořadu Teď vaří šéf ukáže, jak si tuto dobrotu připravit.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Nakrájený toastový chleba zalijte mlékem a nechte nasát. Zaječí maso očistěte a bůček nakrájejte na kostky. Dejte do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jste vymačkali přebytečné mléko, osolte a opepřete. Směs umelte a přidejte slaninu, vejce a majoránku. Zaprašte troškou mouky a pomocí rukou vypracujte.
  2. Na rozehřátém olivovém oleji opečte jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochuťte solí a pepřem.
  3. Pekáček vystelte pečicím papírem, podlijte vodou a vložte na něj vytvarovanou sekanou.
  4. Pečte ze začátku na 140 stupňů, na závěr můžete teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložte pekáček nakrájenou cibulí. Po 45 minutách sekanou vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky, polijte vypečenou šťávou a ozdobte směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Podávejte s okurkami.
Reklama

Sekaná ze zajíce Foto:

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem: 

 

TVŠ III (5): Sekaná ze zajíce
Sekaná ze zajíce
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama