Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát z pečených brambor s jablkem a lučinou
Každá rodina má svůj oblíbený recept na bramborový salát. Ale zároveň je občas fajn zkusit něco nového! Otestujte třeba tento nevšední salát z pečených brambor se svěžím jablíčkem, který se hodí nejen ke kaprovi, ale i na silvestrovské chlebíčky.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Lučina 1 balení (100 g)
- sterilovaná zelenina – mix mrkve a hrášku 330 ml
- vetší brambory 4 ks
- Olej 1 lžíce
- Sůl
- nakládané okurky, nakrájené na kostičky 150 ml
- Jablko 1/2 ks
- Majonéza 1 lžíce
- lák z okurek 5 lžic
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky, na plechu je osolte a prohoďte s olejem, pečte v troubě rozehřáté na 160 °C 25–30 minut (až lehce zezlátnou), poté nechte vychladnout.
- Lučinu, majonézu a 2 lžíce láku z okurek dobře promíchejte. Do mísy dejte upečené brambory, mrkev, hrášek, okurku a jablko nakrájené na malé kostičky a vmíchejte připravený dresink. Přisolte podle chuti, případně přidejte více okurkového láku a nechte pár hodin proležet v lednici.