Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát z červené řepy, brambor a ančoviček
Nevšední bramborový salát upoutá nejen barvou, ale především zajímavou chutí. K neutrálním bramborám přidejte nasládlou řepu, štiplavou svěží cibulku a velmi slané ančovičky. Výsledek vás mile překvapí!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- menší nové brambory, uvařené ve slupce a oloupané 500 g
- extra panenský olivový olej 4 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- mladá cibulka, nakrájená na kolečka 1 svazek
- vařená červená řepa, nakrájená na kousky 500 g
- ančovičky v oleji 50 g
- lístky koriandru 2 lžíce
- Sůl 1 špetka
- čerstvě namletý pepř 1 špetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Oloupané uvařené mladé brambory pokrájejte na sousta. Smíchejte olej, vinný ocet, nadrcený česnek a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Spolu s nasekaným koriandrem a uvařenou, oloupanou a na kousky nakrájenou řepou přidejte k bramborám a smíchejte ve větší misce.
- Dobře promíchejte, přidejte na kousky nakrájené ančovičky.
- Následně podle chuti dosolte a opepřete.
- Dejte do lednice a nechte alespoň půl hodiny odpočinout, aby se všechny chutě spojily.
Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com