návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni: Jarní nádivka s medvědím česnekem

Hodnoceno: 0x
6–8 porcí
do 1 hodiny
Jarní nádivka s medvědím česnekem
Autor: Klára Michalová Jarní nádivka s medvědím česnekem
Nádivku má mnoho lidí spojenou s Velikonocemi, ale já ji mám tak ráda, že si ji občas upeču i během roku. Pravdou je, že do nádivky patří spousta zeleného lupení a třeba medvědí česnek se tam vyloženě hodí. Takže tuto mojí verzi vyzkoušejte právě teď :)

Kromě medvědího česneku má "moje" nádivka ještě dvě specialitky. Za prvé: dávám do ní mandle, oloupané a nasekané nahrubo, aby to občas trošku křouplo... A za druhé: pro lepší konzistenci a chuť, přidávám do nádivky syrovou vinnou klobásu, kterou vymačkám ze střívka.

Postup

  1. Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout.
  3. K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle.
  4. V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila.
  5. Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila. Výborná je i za studena, s kyselou okurkou :)

Jarní nádivka s medvědím česnekem  Foto: Jarní nádivka s medvědím česnekem, foto: Klára Michalová