S Klárou v kuchyni: Vejce na podušce z mangoldu

Moje hodnocení
8x

Když máte doma čerstvá vejce, máte vyhráno! Snadno z nich totiž vyrobíte luxusní snídani, po které nebudete mít hned hlad. Nebo extra rychlou a moc dobrou večeři. Ideální ve chvíli, když jste doma sami a nechce se vám pro jednoho vařit něco složitého, ale zase se nechcete odbývat chlebem s něčím :)

1 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Řapíky z listů mangoldu nakrájejte na plátky a na přepuštěném másle na středně velké pánvi krátce orestujte.
  2. Přihoďte šunku nakrájenou na proužky a nasekané listy mangoldu. Zamíchejte a navrch vyklepněte vejce.
  3. Na ně rozložte na plátky nakrájená cherry rajčata a pár lžiček ljutěnice nebo ajvaru. Osolte a posypte drceným chilli.
  4. Na mírném ohni smažte, až bílky ztuhnou a žloutky zůstanou stále tekuté. Můžete napůl přikrýt poklicí.
  5. Nakonec zasypte trochou nasekaného kopru a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty