S Klárou v kuchyni: Polévka s červenou řepou a fazolemi

Moje hodnocení
8x

Tahle polévka má nejen úžasnou sytou barvu, ale hlavně je plná chutí a struktur a ideálně se hodí pro podzimní a zimní dny, kdy je potřeba se pořádně zahřát a zasytit.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Červené řepy oloupejte a nakrájejte na kostičky. V malé pánvi rozpusťte máslo a řepu na něm pár minut restujte, poté podlijte trochou horké vody, přikryjte pokličkou a duste 30 minut.
  2. Mezitím ve velkém hrnci na oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo a uzenou slaninu na kostičky. Poté přihoďte mrkev na kostičky, rozdrcené stroužky česneku a po chvilce nakrájená rajčata. Když zelenina trochu změkne, přidejte rajský protlak, uzenou papriku, špetku drceného kmínu a bobkové listy. Lehce zarestujte a zalijte horkou vodou a rozmíchejte. Přidejte brambory na kostičky, očištěné a rozpůlené kapustičky a slitou plechovku fazolí, osolte a opepřete. Vařte do změknutí, asi 20 minut.
  3. Poté přidejte uvařenou řepu i s vodou a přilijte vinný ocet. Nechte minutu převařit a poté metlou zašlehejte zakysanou smetanu. Nakonec vmíchejte nasekaný čerstvý kopr (případně libeček, pokud nemáte kopr rádi).

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty