S Klárou v kuchyni: Plněné papriky a masové koule v rajské omáčce

Moje hodnocení
11x

Tradiční letní jídlo spojuje šťavnaté a dobře dochucené mleté maso, letní papriky a výraznou rajčatovou omáčku. Podávejte s přílohou, kterou máte nejradši – hodí se rýže, těstoviny i knedlíky.

6 porcí
90 minut
česká

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte obě mletá masa. Přidejte ovesné vločky, vejce, čubricu a bylinky, dochuťte solí a pepřem. Směs rukama důkladně promíchejte a nechte 15 minut odstát.
  2. Z paprik odkrojte vršky a vydlabejte jádřince. Naplňte je masovou směsí a ze zbytku vytvarujte koule velikosti baseballového míčku.
  3. V míse smíchejte rajčatovou passatu, sekaná rajčata, rajský protlak, cukr, sůl, pepř, sójovou omáčku a zakysanou smetanu. Prošlehejte metličkou dohladka.
  4. Trochu omáčky nalijte na dno pekáče, na ni vyskládejte naplněné papriky a masové koule a zalijte je zbylou omáčkou. Přikryjte poklicí.
  5. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 60–75 minut. Podávejte s oblíbenou přílohou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty