S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem

Moje hodnocení
8x

Ryze jarní recept na těstoviny obsahuje krásně zelenou čerstvou zeleninu, která restováním příjemně zesládne. Recept se nebojte obměňovat podle aktuální nabídky, můžete přidat třeba čerstvý špenát nebo mladé hráškové lusky.

3 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V osolené vodě uvařte těstoviny penne tak, aby byly al dente.
  2. Mezitím na olivovém oleji orestujte zelený chřest a jarní cibulky nakrájené na šikmé špalíčky velikosti sousta. Přihoďte nasekaný česnek a mražený hrášek.
  3. Když zelenina trochu změkne, přilijte naběračku vody z těstovin, osolte, opepřete, zacákněte citronovou šťávou a vmíchejte bazalkové pesto.
  4. Odstavte z ohně a přimíchejte řecký jogurt a ihned zamíchejte s uvařenými těstovinami.
  5. Nandejte na talíře, navrch nastrouhejte parmazán, můžete dozdobit třeba hráškovými výhonky nebo posypat opraženými piniovými semínky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty