S Klárou v kuchyni: Frittata s dýní, mangoldem a fetou

Moje hodnocení
8x

Pokud máte doma pár vajec, máte i základ na výbornou a rychlou večeři (oběd, snídani...). Do frittaty lze schovat kdejaký kousek zbylé zeleniny, masa či uzeniny nebo sýra a během chvilky tak vykouzlíte opravdu výborné jídlo. Vyzkoušejte tuhle verzi, která krásně pasuje k babímu létu.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké nepřilnavé pánvi vhodné do trouby rozpusťte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo a dýni na malé kostičky (dýni hokkaido nemusíte loupat, máslovou oloupejte).
  2. Po 5 minutách přidejte na kousky nakrájené řapíky z mangoldu a chorizo klobásu na půlkolečka a restujte další 3 minuty.
  3. Mezitím v míse promíchejte vejce, šlehačku, sůl, pepř, uzenou papriku a šalvěj.
  4. Do pánve přihoďte nasekané listy mangoldu, nechte minutu zavadnout a poté zalijte vaječnou směsí, zamíchejte a navrch nadrobte sýr feta.
  5. Pánev přesuňte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 15–20 minut,

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty