Kateřina Enders

Rýžová kaše s ananasem

Moje hodnocení
6x

Pokud si zvyknete snídat kaše, uděláte tím svému tělu velkou službu. Po ránu totiž ocení dostatečný přísun energie. Nebojte se, že se vám přejí, dají se totiž připravovat z různých obilovin naslano a nasladko. Zkuste třeba tuhle sváteční verzi s ananasem a banánem.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V nepřilnavém hrnci smíchejte rýži s vodou a přidejte špetku soli. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 10-15 minut, až bude rýže uvařená a vytvoří se kaše.
  2. Ananas očistěte a polovinu rozmixujte. vmíchejte do uvařené rýžové kaše.
  3. Druhou polovinu ananasu a oloupaný banán nakrájejte na plátky a kaši jimi ozdobte.Navrch nasypte kokosovou moučku, kokosový cukr a mletý mák.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Enders

Kateřina Enders

Zvládnout zdravé stravování tak, aby vám chutnalo a abyste se těšili na každou další porci, není jednoduché.

Když navíc nechcete jíst pořád dokola to samé a hledáte rozmanitost a pestrost, je to téměř nemožné. Téměř...

Tato kniha vám dokáže, že to zvládnout jde, navíc celkem snadno.

Autorka Kateřina Enders jde ale ještě dál - nesnaží se jen za každou cenu nasytit tělo, dodržuje i určitou estetiku stravování, protože jídlo by mělo uspokojit i vaši mysl. Přesně tak fungují veškeré recepty na pohankové, rýžové, špaldové, quinoa, ovesné, jáhlové a amaranotové kaše, které tu najdete. Odkazují na tradiční pokrmy, ovšem ve vylepšeném moderním pojetím. Obsahují spoustu ovoce, zeleniny, ořechů i semínek, a tak vašemu tělo dodají vše, co potřebuje.


Přečtěte si také

Recepty