návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Rychlá paštika z kachních jater

do 1 hodiny
Rychlá paštika z kachních jater
Rychlá paštika z kachních jater Autor: Coolinářka
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou konzistenci a hlavně skvělou chuť.
Reklama

Recept

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem Foto:

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Domácí paštika je neskutečná lahůdka, kterou můžete potěšit rodinu či přátele - jedlé dárky jsou totiž velmi populární!
Reklama

Postup

  1. Do hlubší, ideálně litinové pánve dejte na 50 g másla smažit nahrubo nakrájenou cibuli, až zprůhlední přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku. Po necelé minutě přidejte očištěná a nakrájená kachní játra, tymián a rozmarýn.
  2. Ze všech stran játra opečte a následně je podlijte brandy. Alkohol se během pár minut odpaří. Nyní pánev přikryjte poklicí a na mírném ohni vše duste asi 5 minut. Poté zkuste jeden kousek jater rozříznout a přesvědčte se, zda není syrový.
  3. Pokud máte rádi paštiku hrubší, tak asi 2 kousky jater z pánve vyndejte a nakrájejte zvlášť. Nyní celý, ještě horký, obsah pánve dejte do mixéru a přidejte k němu cca 100 g nakrájeného povoleného másla (ale ne rozpuštěného).
  4. Celý obsah rozmixujte dohladka. Paštiku přendejte do misky a dochuťte ji solí, nasekanými sušenými brusinkami, případně mandlemi či povařenými nasekanými jedlými kaštany. Nezapomeňte zamíchat i nakrájené kousky jater!
  5. Paštiku nyní přendejte do zavařovací sklenice či keramické formy, její povrch zalijte rozpuštěným máslem a posypte celými kuličkami barevného pepře.
  6. Paštiku nechte zcela zchladnout v lednici.
Reklama

Rychlá paštika z kachních jater 2 Foto: Rychlá paštika z kachních jater; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama