Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rybí polévka s fenyklem a fazolemi
Do této polévky můžete použít i borlotti fazolky s růžovou slupkou nebo bílé drobné fazole cannelinni či velké bílé máslové fazole.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olivový olej 1 lžíce
- Fenykl 1 menší hlavička
- cibule šalotka, na plátky 2 ks
- česnek, na plátky 1 stroužek
- řapíkatý celer 2 řapíky
- Bobkový list 1 ks
- šafrán namočený ve 2 lžících vody 1 špetka
- horký rybí nebo zeleninový vývar 900 ml
- velké červené fazole v plechovce 300 g
- filety z tresky nebo jiné bílé ryby nebo lososa 250 g
- zralá rajčata 2 ks
- petrželka na ozdobení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci rozehřejte olej, přidejte fenykl nakrájený na plátky, šalotky, česnek a celer a opékejte na mírném ohni asi 5 minut. Přidejte bobkový list, šafrán i s vodou, ve které se namáčel, a vývar. Přiveďte do varu, přidejte fazole, přikryjte a na mírném ohni vařte 15–20 minut.
- Přidejte rybu a rajčata a vařte 4–5 minut, aby se ryba nepřevařila příliš. Ochuťte a podávejte s petrželkou.
Rybí polévka s fenyklem a fazolemi. Foto: isifa.com